Ексклузивен Lenovo магазин

Crash тестове на ThinkPad на живо в Lenovo Exclusive Store

 Руслана Ангелова 15 Октомври 2015 


Днес бяхме домакин на уникално събитие. За пръв път в Европа, Lenovo показаха Crash тестове на ThinkPad – НА ЖИВО в Lenovo Exclusive Store.

Легендарната здравина и издръжливост на ThinkPad беше дръзко демонстрирана - директно пред очите на гостите на събитието.


Image:Crash тестове на 
ThinkPad на живо в Lenovo Exclusive Store

В рамките на около 30 минути няколко ThinkPad лаптопа от X и T серия бяха удряни, изпускани, заливани с вода, засипвани с пясък и замразявани. Върху тях се разхождаха и ги използваха за дъска за рязане.

Image:Crash тестове на ThinkPad 
на живо в Lenovo Exclusive Store

Един от най- опитните Think сервизни инженери в България – колегата ни Георги Младенов (Жоро)  проведе тестовете, които приключиха успешно – с работещи лаптопи, без видими от преживяното следи.

Image:Crash тестове на ThinkPad 
на живо в Lenovo Exclusive Store

Жоро заля ThinkPad T540р с 1.5 л. вода, при което машината не спря да работи и за момент.

Image:Crash тестове на ThinkPad на живо в Lenovo 
Exclusive Store

Image:Crash тестове на ThinkPad на живо в Lenovo Exclusive Store

 Разходи се върху T440, след като го беше удрял и изпускал върху него половин килограмови тежести. ThinkPad-ът отново издържа – и тежестите, и ударите и 85-те килограма на Георги.

Image:Crash тестове на 
ThinkPad на живо в Lenovo Exclusive Store

Модел от X серията беше държан продължително във фризер, на температура -18 градуса -  машината стартира моментално, без да е необходимо да се климатизира.

Image:Crash тестове на ThinkPad на живо в Lenovo Exclusive Store 

„…нищо неочаквано! И за секунда не се притесних, че ThinkPad-ите няма да издържат някои от тестовете" - сподели  Жоро, след като го попитахме как се е чувствал, правейки тестовете на живо, пред толкова много хора.

Image:Crash тестове на ThinkPad на живо в 
Lenovo Exclusive Store

Лично за мен подобна демонстрация – на живо и пред журналисти е рискована … до лудост. Ами ако нещо се счупи…  
Да ама не – когато не става дума само за маркетингови приказки и легенди.


ThinkPad е изумително здрав и издръжлив. Вероятно няма друга марка, която може да се похвали с нещо подобно – не един модел, а представителите на цяла продуктова линия са жестоко здрави машини, които могат да понесат повече от това, което ще им причините. Виждали сме го многократно – в сервиза, в офиса ни, дори и по време на пожар. А днес беше още по-впечатляващо.

И все пак – не правете това в къщи или в офиса. И имайте предвид, че стандартната гаранция на лаптопите не покрива подобни експерименти.

ThinkPad Forever!

От 5 до 11 ноември ще има тестове на ThinkPad пред клиентите на Paradise Center, очаквайте подробности.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: