Ексклузивен Lenovo магазин

Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI

 Nevena Chervenakova 20 Юли 2017 


Днес се провежда  третата годишна среща за иновации Lenovo Tech World. От компанията споделят визията на Lenovo  за бъдещето на AI (изкуствения интелект) и показват как концептуалните устройства за AI могат да направят живота ни по-добър.

Концептуалните продукти продължават да бъдат важна част от нашия процес на изследователска и развойна дейност, защото те ни позволяват да изследваме и да разширяваме границите. Имаме нужда от такъв свеж начин на мислене и обратна връзка от страна на потребителите, за да създадем следващото поколение технологии, дизайн и инженеринг“, споделя Dr. Yong Rui, Senior Vice President and Chief Technology Officer, Lenovo

Сред по-важните концептуални Lenovo продукти с AI са:


CAVA

Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
CAVA
е виртуален асистент oт нов вид. Той използва дълбоко познавателни системи за разпознаване на лица и технологии за разбиране на човешка реч. Така помага в управлението на календара Ви със събития и Ви напомня, въз основа на вашите предпочитания. CAVA също може да разбере значението на съобщението и въз основа на това прави препоръки в календара Ви. Например, устройството  може да предложи кога да тръгнете  за среща, като анализира данните за времето и трафика.

DaystAR


Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда 
света подпомогнат от AI
DaystAR е оптичен дисплей с независима обработка на изображението и повърхностни лещи с 40-градусово зрително поле. Използвайки Lenovo AR платформата, разработчиците могат да използват DaystAR за създаване на приложения в различни индустрии. С услугите като Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction и 3D Content Manager,  чрез платформата можете да сканирате, качите и редактирате 3D съдържание.

SmartVest

Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат 
от AI
SmartVest
обещава да улесни наблюдението на здравето на сърцето Ви. 10 текстилни сензора са вградени в ЕКГ облеклото за мониторинг на сърдечната дейност. Те записват ЕКГ сигнали в реално време 24 часа на ден и идентифицира аномалии като тахикардия или предсърдно мъждене. Спортистите могат да го използват, за да направят точен анализ на промените на сърдечната честота и сърдечния ритъм в реално време. Облеклото изпраща предупреждение, когато сърдечната Ви дейност не е безопасна.

Xiaole

Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от 
AI
Платформата Xiaole за бизнес иновации в обслужването непрекъснато се учи от разговорите с клиентите и се адаптира съобразно това, за да осигури персонализиран и персонализиран потребителски опит 24 часа в денонощието. Xiaole помага при решаването на технически проблеми, които клиентите могат да имат с дадено устройство.

SmartCast +

Днес много интелигентни високоговорители ви дават гласови услуги. Lenovo разработи интелигентен, интерактивен високоговорител - SmartCast +.  Той може да разпознава звуци, обекти и AR experience. Това прави ученето забавно и изцяло поглъщащо.  С приказния модул докато слушат урок, децата могат да учат чужд език, да илюстрират или да пишат субтитри на този език.

Бъдещето на AI е неограничено и вярваме, че с тези концептуални продукти на Lenovo можете по-добре да си представите как с Big Data и АИ може да изградим по-интелигентен и свързан свят.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: