Ексклузивен Lenovo магазин

IFA Berlin 2016: YOGA Book

 Станимир Фъртунов 02 Септември 2016 


На технологичното изложение IFA Berlin, Lenovo показа няколко нови хибридни устройства. Едно от тях направи силно впечатление със своята продуктивност и креативност – YOGA Book.

Най-тънкият и най-лекият 2-в-1 таблет с дебелина от едва 4.05 мм в най- тънката си част и тежи 690гр. Няма как да пропуснем и характерната за YOGA панта, която набодобява часовникова верижка. Тук обаче тя е с по-малки размери и е със специално разработени елементи, разположение на 3 оси и 130 различни части, създадени от 5 различни материала. Тествана в лабораторни условия, пантата може да издържи на отваряне и затваряне повече от 25 000 пъти.

Image:IFA Berlin 2016: YOGA Book

По параметри YOGA Book не се различава от останалите таблети във високия клас. Процесорът е Intel Atom x5 с 4GB RAM и 64GB вътрешна памет. Екранът е IPS и е 10.1“ с FHD резолюция и говорители с Dolby Atmos аудио. Времето за работа с едно зареждане на устройството е до 15 часа и можете да избирате между две операционни системи – Android 6.0 и Windows.

 
Какво го прави толкова специален?

Image:IFA Berlin 2016: YOGA Book
Halo клавиатурата – клавиатура със сензорни бутони с подсветка, която можете да включвате и изключвате с натискането на един бутон.  Клавиатурата е проектирана да се учи и адаптира към начина на писане на потребителя. Тъчскрийнът е изработен от матирано стъкло за по-голяма здравино и перфектното усещане при писане. Зад всичко това се крие софтуер и хардуер, комбинирани в един иновативен интерфейс.
 
 
Писалка с 2 режима на работа
 
Image:IFA Berlin 2016: YOGA Book
Подсилената повърхност на клавиатурата дава възможност на потребителите да използват стилуса, който е с 2 режима на работа. Писалката е разработена от Wacom с технология, която работи с тънък слой електромагнитни частици разположени в клавиатурата. Тези частици позволяват написаното в реално време да се визуализира върху екрана на таблета. Сменете накрайника на стилуса и ще можете да пишете с истинско мастило  на хартия, разположена върху панела.
Прецизността на писалката е сравнена с тази на молив или четка за рисуване със своите 2048 нива на натиск и 100-градусов ъгъл на засичане.

 Image:IFA Berlin 2016: YOGA Book
YOGA Book с Android се предлага в златист и сив цвят, а тази с Windows в карбоново черно.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: