Ексклузивен Lenovo магазин

X1 Carbon 4-то поколение в Lenovo Exclusive Store

 Станимир Фъртунов 18 Март 2016 


ThinkPad X1 Carbon  е един от най-красивите ултрабуци на Lenovo. С впечатляващия си дизайн и покритие от карбонови нишки от най-висок клас, той е едва с тегло от 1.17 кг.

Image:X1 Carbon 4-то поколение вече в Lenovo Exclusive Store

Тази година акцентът при новия X1 Carbon бе още по-тънкият и по-лек дизайн, възможността за свързване с безжична докинг станция и свръхбързата SSD памет на Samsung – PCIe NVMe, която осигурява до 5 пъти по-голяма скорост на четене и запис.

Новият ThinkPad X1 Carbon е оборудван с 14" IPS екран с до 300 нита яркост и Quad HD резолюция (2560х1440). Процесорът е Intel Core i5 или i7 от шесто поколение - Skylake, има до 16 GB RAM, до 1TB PCIe NVMe  SSD и 4G LTE-А свързаност. Батерията може да издържи до 11 часа живот, а благодарение на Rapid Charge технологията ще можете за 1 час да заредитете батерията до 80%.


Image:X1 Carbon 4-то поколение вече в Lenovo Exclusive 
Store

X1 Carbon  може да се похвали с уникална здравина и издръжливост. От Lenovo наричат модела:  

Най-здравият ThinkPad, съществувал някога

Здравината е гарантирана, защото ултрабукът бива подлаган и на военни стандарти „MILspec”. Част от тези тестове са: разливане на течност до 500 мл и влажност от 91-98%,  температурни амплитуди от -20 до +60 градуса, запрашаване с кварцов прах с размер на частиците 0,105 мм в 6-часови цикли и други.


Image:X1 Carbon 4-то поколение вече в Lenovo Exclusive Store

Защо X1 Carbon? Навярно знаете, че карбонът като материал е три пъти по-лек от алуминия и два пъти по-здрав от магнезия. Този материал се използва при конструкцията на болидите във Формула 1, в Космоса и на много други места, където здравината и теглото са от голямо значение. Това е причината 4-тото поколение на X1 Carbon да е най-лекият в света 14“ бизнес ноутбук с тегло от 1,17 кг. и най-тънкият ThinkPad създаван някога - с дебелина 16,45 мм.

Въпреки своя ултратънък дизайн, новият X1 Carbon е с още по-добро охлаждане от всякога. Дизайнът на вентилаторните перки е подобрен. Така X1 Carbon осигурява производителността, която се очаква от него, при ниско ниво на шум и отлично охлаждане.

Сигурно си мислите, че при такава дебелина няма как да бъдат вмъкнати много портове? Напротив, броят на портовете даже се е увеличил с 1 USB 3.0 спрямо 3-тото поколение. Сега разполагате с 3х USB 3.0, mDP, HDMI и новият OneLink+ connector за докинг станция.


Image:X1 Carbon 4-то поколение вече в 
Lenovo Exclusive Store

Както знаете, Х1 портфолиото се увеличи значително и от тази година X1 Carbon ще се предлага само в Non-touch вариант. Опцията за тъчскрийн наследява новото попълнение X1 YOGA, което представлява хибриден бизнес ултрабук. Очаквайте подробна информация за X1 YOGA в следващите ни статии.

Научете повече за новия X1 Carbon >> http://lenovoonline.bg/les/home.nsf/info/thinkpad-x1-carbon-v4

Моделът е наличен в Lenovo Exclusive Store, където ще можете да го видите и тествате.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: