Ексклузивен Lenovo магазин

CES 2018: Още VR очила и умен асистент с дисплей

 Станимир Фъртунов 10 Януари 2018 


Късно снощи Lenovo представи най-новите си потребителски продукти на CES 2018. Фокусът е отново върху очилата за виртуална реалност.

Image:CES 2018: Още VR очила и умен асистент с дисплей

Lenovo Mirage Solo с Daydream платформа


Това са първите очила за виртуална реалност, които могат да работят самостоятелно. Без кабели, нямат нужда от смартфон или персонален компютър. За още по-добро изживяване във VR пространството, Lenovo създаде и камерата Mirage, която Ви позволява да заснемете Вашето VR видео на 180 градуса и след това да го гледате на Lenovo Mirage Solo.

Image:CES 2018: 
Още VR очила и умен асистент с дисплей

Lenovo Mirage Solo е първото устройство с технологията WorldSense, която проследява Вашите движения. Тя Ви дава свободата да се движите и опознавате Вашите виртуални среди, сякаш наистина сте там - накланяйки се, за да избягвате препатствия или преминете през пространството.

Image:CES 2018: Още VR очила и умен асистент с дисплей

Използвайки усъвършенстваните функции на чипсета на Qualcomm Snapdragon 835 VR, който е  проектиран да поддържа вградената функционалност на VR и 4GB RAM, Lenovo Mirage Solo може лесно да се справи с най-взискателните Daydream приложения. Зрителното поле на този VR шлем е 110 градуса. С едно зареждане очилата за виртуална реалност издържат до 7 часа.

Image:CES 2018: Още VR очила и умен асистент с дисплей

В комплект с Lenovo Mirage Solo се предлага и безжичен контролер Daydream, който действа като уникално и интуитивно продължение на Вашата ръка. Чрез тъчпада, хоум бутона и бутоните за приложения ще можете да промените функцията на контролера от приложение на приложение. Освен като контролер, той може да служи и като бейзболна бухалка, волан или нещо друго, зависимо от приложението.

Също така, Lenovo представи и камерата Mirage VR180. Чрез тази камера можете сами да създавате VR съдържание, което да споделите с очилата.

Lenovo Smart Display


Image:CES 2018: Още VR очила и умен асистент с дисплей

Това е домашен умен асистент с FHD сензорен дисплей и футуристичен дизайн. Разработката е част от партньорството между Google и Lenovo. Устройството използва Google Assistant и лесно може да Ви покаже какво ще бъде времето днес, трафикът и Вашите срещи за деня – единствено и само с гласова команда! Джаджата ще се предлага в два варианта: с 8-инчов дисплей и 10-инчов, както и в сив или бамбуков цвят.

Image:CES 
2018: Още VR очила и умен асистент с дисплей

Зад устройството се крие новообявеният чипсет Qualcomm SDA 624 с Home Hub платформа, в която са интегрирани процесор, графична карта, DSP, Wi-FI и Bluetooth.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: