Ексклузивен Lenovo магазин

ThinkPad T410s – допир до съвършенството

 Таня Колева 08 Март 2010 


ThinkPad T410s е наследникът на T400s – 14-инчовият ултра лек и удобен за работа преносим компютър. След първата ми среща с предшественика Т400s, Lenovo успя да ме впечатли с творението си. В толкова тънък корпус са събрани мощен процесор и графична карта, оптично устройство и всички останали характеристики на бизнес преносимия компютър. Теглото му е 1.77Kкг и е с дебелина само 21мм. Визуално Т410s почти не се отличава от предходния модел, но има леки промени заради Calpella архитектурата. Запазена е традиционната ThinkPad визия, магнезиевото покритие на корпуса и задължителният черен цвят. Клавиатурата е изключително комфортна и пълен размер, като едни от най-често използваните клавиши Esc и Delete са по-големи от стандартните и вертикално разположени. Не липсва и защитата от заливане с течности – много полезно и важно допълнение за един работен компютър. Практиката показва, че това е един от най- често срещаните инциденти с преносимите компютри. Тъчпадът е с грапава повърхност и MutiTouch функция, благодарение на която може да се работи с два пръста едновременно.Image:ThinkPad 
T410s – допир до съвършенството


Дисплеят е 14.1” LED backlit с матово покритие, резолюция 1440х900, 16:9 и контраст 300:1. Новите модели са с процесори Intel Core i5 - i5-529M 2.4GHz или 2.53GHz i5-540M и Hyper-Threading Technology, Intel Turbo Boost Technology. Графичната карта е хибридна Nvidia с 512 MB VRAM, така че потребителите могат да съобразяват визуално-интензивната графика с енергийната ефективност и живота на батерията. Лаптопите са сертифицирани с Lenovo Enhanced Experience program for Windows 7. Това означава, че те стартират значително по-бързо, отколкото идентични конфигурации, които не са оптимизирани. Например при определени модели ThinkPad Windows 7 стартира с до 56% по-бързо в сравнение с Windows XP или Vista и се изключва само за няколко секунди.
Оперативната памет е DDR3 1067 или 1333MHz, до 4GB. Някои модели ThinkPad T400s ще се предлагат с SSD диск. Освен по-бързия достъп до информацията, този тип дискове нямат движещи се части, което е предпоставка и за по-висока надеждност.
Батериите са 3 и 6-клетъчни, и благодарение на Lenovo Battery Stretch може да удължи времето за работа при екстремни ситуации. Green Power Scheme и ThinkPad EnergySaver technology също спомагат за по-дълъг живот на батерията.
Възможностите за връзка са стандартните 10/100/1000Mbps Ethernet, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth. В някои модели ще бъде вграден Gobi Technology from Qualcomm – първият 3G чипсет, вграден в преносим компютър. Звукът на ThinkPad T410s е изключително чист и силен. Добавена е и VoIP функционалност, която се активира с натискането на клавишите Fn+F6. Микрофонът е дигитален, с възможност за подтискане на шума и ехото. Уеб камерата е 2 мегапиксела, с ясен образ.


Image:ThinkPad T410s – допир 
до съвършенството


Разширителните портове са 1 x Hi-Speed USB, 1 x PoweredUSB 2.0, 1 x eSATA / Hi-Speed USB, 1 x Display / video - VGA - 15 pin HD D-Sub (HD-15), 1 x Audio / video - DisplayPort - 20 pin. Lenovo и при тези модели не забравя грижата за околната среда. T410s са сертифицирани като EPEAT Gold и покриват изискванията за енергийна ефективност Energy Star 5.0.
ThinkPad T410s е съчетание на стилен дизайн, висока производителност и функционалност. Той е перфектният преносим компютър за мобилните потребители, които се нуждаят от лек и тънък преносим компютър, без да се прави компромис с характеристиките.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: