Ексклузивен Lenovo магазин

ThinkPad „пристрастeност”

 Гануша Добрева 02 Октомври 2009 


Аз съм Гануша Добрева и работя в System & Technology отдела на Ай Би Ес България. Занимавам се с консултирането и обслужването на клиенти, като съм се специализирала в сферата на Lenovo продукти: преносими и настолни системи, работни станции, сървъри и периферия. За да изпитваш удоволствие от работата, трябва да познаваш твоето основно оръдие- компютъра и аз показвам на клиентите света на Lenovo, идеите, технологиите и иновациите вложени в тях. Те са създадени с една основна цел – да ни служат.  

Замислих се, какъв да бъде първия ми пост в корпоративния ни Lenovo блог. Хрумнаха ми няколко идеи и навярно всяка една от тях достатъчно добра – за легендарните ThinkPad, за идеите в тези системи, за компанията Lenovo..., но реших да е за моя компютър.

Липсваше ми! Това бе първата ми мисъл когато седнах днес пред него. Бях в отпуск и реших, че за толкова кратко време ще оставя служебния ThinkPad Т61 на бюрото в офиса и ще се отдам на тиха и спокойна почивка. На третия ден вече знаех, че това няма да се повтори. Малко са хората използвали класически ThinkPad и да не са оставали пристрастени към него. Те са резултат на над 20 годишен труд, иновации и опит. Едни от основните им предимства са вградените в тях допълнителни инструменти, които неусетно правят работата и живота ни по- лесен.

Клавиатурата! Всъщност, едно от важните за мен неща, е именно тя. Чрез нея ние комуникираме както с компютъра така и с приятелите си, и получаваме усещане за тях. Легендарната ThinkPad клавиатура е едно от класическите запазени знаци на IBM. Тя е част от пристрастеността на ThinkPad феновете и всеки веднъж свикнал с нея, винаги ще има момент на неудоволствие при работа с друга. А да не забравя и технологията за отичане на течността при заливането й, както и нощното й осветление от ThinkLight лампичката.

Access Connections – това е един от най-практичните тулове. Няма друг инструмент с такава функция, който да има възможност за интуитивно създаване на връзки (LAN&Wireless) и управлението им в единен интерфейс. Лесно и достъпно, навсякъде, където се намираме и в комбинация с двойната антена, вградена в дисплея, комуникацията не е проблем за нас.

ThinkPad-овете имат и много други преимущества, с които удоволствието от работата с тях се превръща в пристрастеност. Между тях са възможностите за лесно възстановяване на системата, автоматичен архив, защита на данните чрез въздушната възглавница регистрираща промените в движението на твърдия диск, сигурността чрез биометрични данни и още...

Въпреки „консервативния” дизайн според много мои познати, ThinkPad залага винаги на защитата и сигурността на потребителите, влагайки в системите Roll Cage защита на корпуса и стоманени панти.

Хората, а и Аз, гледаме на нашите мобилни устройства като одушевени същества, като част от нас и усещаме нуждата им когато ги няма. И въпреки, че те ни служат основно за работа, обръщайки се назад във времето, си спомняме много истории свързани с тях, на твърдия им диск живеят нашите и мои дигитални спомени, снимки, email-и, споделени тайни с приятели и несподелени истини. Чрез тях създаваме и поддържаме приятелства, преживяваме и раздели, a в крайна сметка, те са едни компютри. Ето тук това е моя ThinkPad, а в блога ще пишем доста за тях и за новите неща около Lenovo продуктите и технологиите.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: