Ексклузивен Lenovo магазин

Lenovo представи своето най-голямо и най-богато портфолио от сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.

 Станимир Фъртунов 21 Юни 2017 


На специално събитие, провело се вчера в Ню Йорк, Lenovo представи ThinkSystems с което поставят основите за решения на следващото поколение центрове за данни.

Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-богато 
портфолио от сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.

26 нови ThinkSystems, които обхващат сървъри, сториджи и мрежови устройства. Те включват скалеруемите mission-critical сървъри, Rack и Tower сървъри, Dense оптимизирани сървъри, блейд сървъри, AFA сториджи и мрежовите комутатори Fibre Channel и Ethernet. ThinkSystem е разработен така, че да осигурява надеждна и сигурна работа при анализи в реално време, DevOps приложения и други софтуерни услуги.

Целта на Lenovo е да предложи различни възможности за всякакво натоварване на клиентските дейта центрове, като същевременно подобрява лекотата на използване, ускорява времето за сертифициране и минимизира времето за обучение.

Например, портфолиото на ThinkSystem използва новото поколение XClarity Controller. Това е инструмент за управление на системата с интуитивен интерфейс, който подпомага автоматизирането за нуждите на ИТ мениджърите. Намалява оперативните разходи и  осигурява надеждна основа на центровете за данни. Освен това, XClarity Administrator е софтуерно средство с централизирано управление на системите в цялото портфолио на ThinkSystem и ThinkAgile. Добавя централизирани конфигурационни модели и управление на фърмуера, за да помогне за стандартизирането и мащабирането в центровете за данни.

Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-
богато портфолио от сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.

Новите решения на ThinkSystem предлагат гъвкавост при най-взискателните работни натоварвания. Мощните, универсални Rack и Tower сървъри се справят с най-широк набор от корпоративни натоварвания, но с по-добра икономичност. Lenovo Rack и Tower сървърите включват редица технологии, които помагат на клиентите да приложат софтуерно дефинирани и хиперконвергирани решения, като например Nutanix и VMware vSAN.

Image:Lenovo представи 
своето най-голямо и най-богато портфолио от сървъри, сториджи, мрежови 
устройства и софтуер.

Предназначени са също така и за голям пренос и in-memory бази данни, анализи в реално време, ERP, CRM и виртуални сървърни натоварвания. Проектиран за по- бързо обслужване и гъвкавост, позволяващи персонализиране на системата според нуждите от натоварване, Lenovo ThinkSystem SR950 скалира от 2 до 8 процесора във формат 4U, намалявайки оперативните разходи. Не изисква изваждане от шкафа, благодарение на достъпа до сървъра от двете страни за всички основни подсистеми.
Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-
богато портфолио от сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.
За клиенти, които се нуждаят от компресирана, разширяема платформа, SN850 има превъзходно управление, за да изпълнява голямо разнообразие от работни натоварвания. Проектиран да се разширява с увеличаване на изискванията на клиентите. SN550 и SN850 са новоразработени ThinkSystem Blade системи, които могат да бъдат инсталирани в шасито на Lenovo Flex System. Същото това шаси на Flex System бе обявено преди пет години и днес ще поддържа до четири поколения на процесора Intel® Xeon®, осигурявайки отлична защита на инвестициите за клиентите. Flex System е високо адаптивна платформа, която позволява инсталиране на няколко поколения процесори, стандартни Ethernet комутатори, както и Fiber Channel суичове. ThinkSystem SN550 и SN850 ще поддържат новия процесор Intel® Xeon® Scalable Family, както и дисковите устройства SAS / SATA и NVMe.

Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-
богато портфолио от сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.

Компресираната ThinkSystem SD530 се адаптира лесно към клиентите, които търсят мощност и скалеруемост, за да управляват големи, сложни среди, като висококачествени изчисления (HPC) и софтуерно дефинирани предложения. Шасито SD530 и ThinkSystem D2 е новото попълнение на ThinkSystem в 2U4N форм фактор. 2U4N е с висок ръст на пазара поради гъвкавостта му. ThinkSystem SD530 е система, предназначена за максимална производителност на процесора, с гъвкавост на съхранение, както и възможност да има различни IO модули, които да отговарят на нуждите им от натоварване.
Image:Lenovo представи своето 
най-голямо и най-богато портфолио от сървъри, сториджи, мрежови устройства и 
софтуер.

Lenovo също така проектира ThinkSystem с високотехнологични процеси за защита на платформата. С помощта на FIPS и NIST криптиране и внедряването на Trusted Platform Module, което се основава на индустриални стандарти, Lenovo гарантират, че само дигитално подписан код, валидиран от Lenovo, може да се изпълнява на платформите. Освен това програмата Lenovo Trusted Supplier осигурява строги процеси на сигурност в цялата верига за доставки, което позволява да бъде постигнато ниво на сигурност от трета степен, предоставено от Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-богато портфолио от 
сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.

Серията продукти на Lenovo ThinkSystem DS са иновативно решение за съхранение в средния ценови клас.  All-Flash и Hybrid SAN са оптимизирани за приложения за производителност и скалируемост. Моделите от серията DS се отличават с най- добро съоотношение цена / производителност в класа си. Настройват се за по- малко от 15 минути, имат общ GUI и са винаги на разположение на 99.999%.

Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-богато 
портфолио от сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.

Продуктите на Lenovo ThinkSystem DB значително увеличават производителността, мрежовата скалеруемост и оперативната стабилност с най-новата технология Gen6 Fibre Channel. Благодарение на технологията pay-as-you-grow,  клиентите могат безпроблемно да се интегрират в нови и съществуващи среди, безпроблемно да се адаптират към новите бизнес изисквания.

Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-богато портфолио от 
сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.Image:Lenovo представи своето най-голямо и най-богато портфолио от 
сървъри, сториджи, мрежови устройства и софтуер.

ThinkSystem RackSwitch осигурява гъвкава мрежа за бъдещи центрове за данни. Тези отворени, оперативно съвместими продукти имат интелигентна работа в мрежа, оптимизирана за виртуализирани среди. Cloud-scale, икономически ефективни Ethernet мрежови адаптери ускоряват внедряването на хибридни Cloud центрове за данни за нашите клиенти. Мрежовата телеметрия, комбинирана с контролера на Lenovo SDN, осигурява ефективна аналитичност, проактивна мрежова видимост и управление. Със съвременна облачна операционна система, която е интегрирана в растящата екосистема от приложения и DevOps инструменти, клиентите ще получат по-ниски OPEX и по-гъвкави операции в центровете за данни.

Новото портфолио на ThinkSystem осигурява най-висока производителност, гъвкавост и надеждност в бранша. От Lenovo се ангажират да бъдат топ 3 доставчик на центрове за данни в бранша и да поддържат първата позиция в удовлетвореността и надеждността на клиентите.

Image:Lenovo представи 
своето най-голямо и най-богато портфолио от сървъри, сториджи, мрежови 
устройства и софтуер.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: