Ексклузивен Lenovo магазин

Уникално добра конфигурация, съчетана със стилен дизайн – това е новият ThinkPad Edge Е420S

 Vasil Dimitrov 03 Юни 2011 


        Lenovo пусна на пазара още едно допълнение към популярната ThinkPad Edge серия - новият Е420S, който е ориентиран главно към малкия и среден бизнес. Този 14-инчов преносим компютър е от второто поколение на модерния Edge дизайн. Лаптопът е изключително тънък и лек, като също така разполага с последните технологични подобрения.
Image:Уникално добра конфигурация, съчетана със стилен дизайн – това е 
новият ThinkPad Edge Е420S

   Lenovo Е420S събира в себе си няколко важни качества, гарантиращи неговия успех - стил, класа и надеждност на своята производителност.
Ноутбукът е компактен и лек като също така се отличава и с нов елегантен и привлекателен дизайн с метални акценти.
   Тъй като съм запален по класическия ThinkPad, мога да кажа, че много бързо свикнах с новия Edge E420S. Цялата Edge серия ме спечели с великолепния външен вид, добра производителност и отлична клавиатура. Е420S определено е продуктът, който ще отговори на нуждите на потребителите и ще допринесе за утвърждаването на марката Lenovo като водеща в предлагането на ултратънки преносими компютри. Сигурно Ви е направило впечатление, че машината разполага с много по-нови възможности от предишните поколения.
   Lenovo са свършили чудесна работа за интегриране на новата Sandy Bridge архитектура и Intel HD 3000 графика, като вече не се налага специален графичен процесор за повечето приложения.
   Особено важно  е да отбележа, че дисплеят е 14-инчов с LED подсветка и резолюция Wide HD (1366 х 768 пиксела). Цветовете му са доста живи и тяхното перфектно преливане предоставя  едно невероятно качество  на изображението. Лаптопът е оптимизиран за VOIP комуникации, като в горната част на екранният панел се намира и уебкамерата, която е с резолюция 720p HD.
Благодарение на по-големия си размер Е420S има и DVD плейър, който обаче не наподобява стандартните плейъри. Проектантите са заменили досадната плъзгаща се напред тава, просто с един отвор, в който се поставят дисковете.
   Може би най-интересна нова функция, предоставена в E420s е RapidDrive технологията, която съчетава един от новите SSD хард дискове със стандартен HDD на 5400 или 7200 об./мин. Това позволява на твърдия диск да даде на потребителите едновременно висока скорост и голям капацитет за съхранение.
В бързият SSD диск се съхраняват операционната система, програмните файлове, както и някои от документите, докато по-голямата част от данните на потребителите е на стандартния твърд диск. Това позволява изключително бързо зареждане не само на операционната система, но и на приложенията, които се отварят с пъти по бързо. Бях изумен като видях, че от стартирането на лаптопа до зареждането на Windows 7 отнема не повече от 10 секунди. Невероятно, нали?   Забелязва се, че за добро или за лошо, E420s наподобява MacBook Air.
Вградената в корпуса батерия означава, че се пести място, но не може да бъде премахвана. Това, което отличава Е420S от конкурентите си е по-високата производителност и живот на батерията (до 7 часа).
Също така лаптопът е много добре проектиран по отношение на охлаждането. Дори при продължително натоварване температурата си остава в нормите. По отношение на шума могат да се кажат само добри думи.
   Клавиатурата е много удобна за писане, клавишите потъват меко и плавно, като звукът при натискане на клавиш е едва доловим.
По средата на клавиатурата ще намерите добре познатия TrackPoint - запазена марка на ThinkPad. Под тъчпада не се виждат бутони като обикновено, но в самия му край има бутони с клик. Отнема малко време докато се свикне с ползването на обширния тъчпад, но само няколко  минути работа ще Ви бъдат достатъчни да усетите разликата при работа и колко по-гладко върви всичко.
   Относно великолепните звукови възможности може да се убедите само ако чуете с какво разполага машината. Благодарение на системата Dolby Home Theater 4 се постига несравнимо качество.
   Към всичките компоненти, които включва в себе си ноутбука, трябва да се добави  и набора от слотове, които не са никак малко: HDMI, VGA изход, 4-в-1 MultiMedia Card,  2 броя USB 2.0, USB 2.0/eSATA combo порт, Gigabit Ethernet порт.
Е420S има и опция за интегриран 3G модул който Ви позволява свързаност към интернет дори когато сте на път.
   Усъвършенстваният дизайн, бързата производителност и дългият живот на батерията правят Lenovo ThinkPad Edge Е420S да изглежда много добре за бизнес лаптоп. Като комбинация от характеристики и цена този лаптоп е един много добър избор за потребителите, които държат на своя стил и наблягат и на най-малките детайли.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: