Ексклузивен Lenovo магазин

Новите IdeaPad Z – още по-красиви и разнообразни. Перфектен баланс между характеристики и цена.

 Таня Колева 06 Юни 2012 


Скоро на пазара у нас се появиха и новите IdeaPad Z380 и Z580. Моделите от серията на IdeaPad се отличават с разнообразни предложения и са предназначени за потребители, които търсят лаптоп с модерна визия, прилични характеристики и добра цена.  На нашия пазар за сега се предлагат 13 и 15“ модели в няколко цвята - бяло, червено и метално сиво, като при първите два има и едва забележими геометрични елементи на капака. На мен впечатление ми направи белият Z380 – красив и изискан, с добри параметри. Подходящ предимно за дамите, търсещи стилен преносим компютър с висока производителност на атрактивна цена.

Image:Новите IdeaPad Z – още по-красиви и разнообразни. 
Перфектен баланс между характеристики и цена.

Дисплеят е VibrantView, с високо качество на изображението, с резолюция 1366х768. Клавиатурата е AccuType, както при предходните модели, с отделни клавиши и удобна за писане, с малък ход на клавишите и безшумна. Новото е тъчпадът - Intelligent TouchPad, по-широк от този на предходните серии, за по-удобна работа, липсват отделните бутони и поддържа управление с пет пръста. Покритието е гладко и много приятно на допир.  
 
Image:Новите IdeaPad Z – още по-красиви и разнообразни. 
Перфектен баланс между характеристики и цена.

Особено внимание си заслужава да се обърне на мултимедийните възможности. Новите Z380 и Z580 са създадени за забавление, без значение къде се намирате. OneKey Theatre II в комбинация с тъч бутоните позволява лесно оптимизиране на звука и картината само с едно докосване. За да е изживяването пълно, Lenovo са добавили и Dolby® Home Theater® v4 с подсилен бас. Звукът е с високо качество, ясен и чист. Не липсва и HDMI изход за връзка с външен дисплей, ако този на лаптопа не Ви е достатъчен.

Няколко думи и за техническите характеристики: процесорите са Intel Core i3, i5, i7 от 2-ро и новото 3-то поколение при някои модели, осигуряващи по-бърза работа, поддръжка до 8GB 1600MHz DDR3 RAM, а дисковете са с капацитет до 500GB. Видеокартата е вградена или хибридна, в зависимост от модела. И за да е забавлението пълно, Lenovo са се погрижили за удължаване на живота на батерията до 5 часа с едно зареждане.

Новост за тази серия са дълго очакваните USB 3.0 портове, предлагащи по-бърз трансфер от 2.0. При Z380 и Z580 са по два, разположени от дясната страна, един до друг. Останалите са VGA, HDMI, Ethernet, Kensington lock за по-голяма сигурност, аудио и още 2 порта USB 2.0 (един при Z380). Благодарение на технологията SmartFan работата на новите модели е безшумна.

Ако търсите преносим компютър, който да впечатлява не само с красива визия, но и с висока производителност и възможности за забавление, IdeaPad Z380 и Z580 са отличен избор.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: