Ексклузивен Lenovo магазин

ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 устройство с OLED екран

 Станимир Фъртунов 23 Март 2016 


Както Ви обещахме в предишната статия, сега ще обърнем специално внимание и на новото попълнение в X1 семейството, а именно ThinkPad X1 YOGA - тънък и лек  бизнес лаптоп, с елегантен дизайн, висока производителност и четири режима на работа.

Image:ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 
устройство с OLED екран

Най- лекият хибриден бизнес ултрабук в света!

Както при Х1 Carbon, материалът, от който е изработен X1 YOGA, е карбон - значително по-лек и по- здрав от алуминия. Благодарение на това, лаптопът е изключително здрав и същевременно лек. Lenovo развиват ThinkPad X серията си, добавйки нови продукти в нова продуктова линия X1. ThinkPad  X1 YOGA e наследник на Multi-touch конфигурациите на X1 Carbon, но обогатен с възможностите на хибридните устройства. Моделът е с тегло от 1.36 кг и е с дебелина от 16,80 мм и, разбира се, е преминал MilSpec тестовете на Lenovo.


Image:ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 устройство с OLED екран


Image:ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 устройство с OLED екран

ThinkPad X1 YOGA разполага с 4 различни режима на работа, както и останалите YOGA модели. Това осигурява допълнително удобство и гъвкавост при работа. Допълнителна екстра е 2K OLED дисплеят, който пресъздава ярки и наситени цветове.  Производителността на X1 YOGA е осигурена от 6-то поколение Intel Core процесор с Turbo Boost технология, с която при по-голямо натоварване, процесорът може  да работи на честота над нормалната. Оперативната RAM памет е с възможност за до 16GB, пространството за съхранение на данни, както при Х1 Carbon, е до 1TB с опция за Samsung PCIe NVMe SSD - в пъти по-бърз от стандартните SATA дискове.


Image:ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 
устройство с OLED екран

Батерията на ThinkPad X1 YOGA е 4-клетъчна Li-Poly и може да издържи до 11 часа ( 9 часа за модела с OLED дисплей ) работа с едно зареждане в зависимост от типа на дисплея.

Клавиатурата е с характерната за всички модели ThinkPad Yoga технология lift'n'lock, която прибира бутоните в режим таблет, така че те автоматично да се деактивират. Подсветката на клавиатурата е двустепенна в стандартния бял цвят.

Image:ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 устройство 
с OLED екран

X1 YOGA включва и активна писалка, която прави моделът особено подходящ за творческа работа - когато е необходимо да водите бележки или скицирате на ръка. Писалката има слот, където се прибира и се зарежда - 15 секунди зареждане са достатъчни за до 2 часа работа.

Image:ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 устройство с OLED 
екран

Въпреки тънкия дизайн, ThinkPad X1 YOGA осигурява голям набор от портове - 3х USB 3.0, miniDP, HDMI, четец за карти памет microSD и OneLink+ порт за докинг станция.

Като представител на бизнес класа на Lenovo, ThinkPad X1 YOGA има слот за SIM карта на задния панел за интернет връзка не само чрез WiFi, но и със супер бърза 4G LTE-A мрежа. X1 YOGA разполага с възможност за  WiGig докинг станция за безжично свързване на периферни устройства, но функцията е налична само при модела с 2К (2560х1440) дисплей.

Image:ThinkPad X1 YOGA – 2 в 1 устройство с OLED екран

Моделът е наличен в Lenovo Exclusive Store на цени от 4599лв.

Научете повече за X1 YOGA >> http://lenovoonline.bg/les/home.nsf/info/think pad-x1-yoga

Разберете, защо ThinkPad са толкова издръжливи >> http://lenovoonline.bg/les/home.nsf/info/thisi sthinkpad


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: