Ексклузивен Lenovo магазин

Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel

 Йордан Михнев 31 Юли 2020 


Тенденция в последно време е най-актуалните и модернистични игри да имат своя мобилна версия. Това е страхотно, но тук идва момента да спомена, че за това потребителят се нуждае от добър хардуер.
Image:Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone 
Duel

Добре познатата ни серия LEGION предлага топ гейминг продукти от години на пазара, но до този момент нямаше представител при смартфоните. Ето че това се промени, след като на 20 юли бе обявен и Lenovo LEGION Phone Duel.
Image:Първият 
геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel
Устройството се различава с това, че камерата му е в страничната част и използва pop-up механизъм. Това го прави изключително удобен за използване в хоризонтална позиция. Именно в такава се очаква да се използва, защото клиентите, към които е насочен, са хора които обичат да се наслаждават на гейминга където и да се намират. Селфи камерата е 20МP, като има и защита която автоматично прибира камерата при изпускане.
Основаната камера е с два сензора 64МP и 16 МР, като по-големият отговаря за качеството на снимката в осветена среда, а другия го подпомага при по-ниска осветеност.

От Lenovo са се постарали и хардуерно телефонът да е на отлично ниво.
Процесорът е Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G Mobile, от който се очаква да предостави отлична производителност. В комбинация с 12GB или 16GB LPDDR5 и възможност до 512GB вътрешно пространство, телефонът ще има всички ресурси за да може да се подкара всяка мобилна игра или приложение.

Image:Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone 
Duel

Лично за мен най-впечатляващи са параметрите на дисплея, зареждането и капацитета на батерията. Екрана е 6.65-инча FullHD (2340 x 1080) AMOLED със 144Hz честота на опресняване, което безспорно ще е основен фактор за качеството на картината пред очите. Зареждането ще става посредством два порта(Type C), един в страничната част и един в долната част на устройството. Благодарение на 90W Turbo Power Charging технологията, както я наричат от Lenovo, която ще предоставя до 50% заряд на батерията за 10 мин. и пълно зареждане за приблизително 30 минути на двете батерии с общ капацитет от 5000 mAh.

Image:Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel

Звукът ще се възпроизвежда от два предно разположени стерео говорителя, които ще бъде оценени дори и от напредналите в гейминга с мобилни устройства. В комбинация с другите хардуерни и софтуерни подобрения, които са добавени, се очаква телефонът да предлага усещане, което много малко устройства на пазара могат да предложат. В корпуса са разположени два вибрационни мотора, които да засилят усещането от игрите, а тестваните скорости за трафик на данни през sub-6 5G са 2.52 Gb/s което би задоволило дори и по-взискателните потребители.

В заключение, смартфонът е готов да покрие очакванията на голяма част от потребителите насочили се именно в тази ниша на умни устройства. Със стабилна производителност, надявам се и добра цена. Очаквам да видим какво още може да предложи след като дойде в страната.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: