Ексклузивен Lenovo магазин

CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

 Иван Хаджиев 06 Януари 2020 


На CES 2020, Lenovo представи детайлна информация за своя революционен и сгъваем компютър, който беше анонсиран през май 2019 г.

Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

ThinkPad X1 Fold е първият напълно функционален компютър със сгъваем pOLED(разработен с LG Display) дисплей. Проектиран да предлага безпрецедентна производителност и новаторски нов форм-фактор, който ще преосмисли мобилните компютри. Тъй като се преобразува чрез множество режими, от малко устройство до напълно плосък 13,3-инчов дисплей, X1 Fold ще осигури ефективността на лаптопа в джобен размер. Шасито е изработено от леки сплави и въглеродни влакна, покрити с луксозен кожен кейс. X1 Fold ще предложи дълготрайността и надеждността, която потребителите очакват от всеки ThinkPad.

Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - 
ThinkPad X1 Fold

Хибридът се захранва от процесори Intel Core и се очаква да бъде наличен до средата на годината. Операционната система е Windows 10. На по- късен етап, Lenovo ще предложи ThinkPad X1 Fold и с Windows 10X -  за подобрено сгъваемо потребителско изживяване. Освен това, опционалната 5G свързаност ще даде възможност за нови начини на работа, където и когато пожелаете.
 
Image:CES 2020: 
Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

В разгънат режим, X1 Fold е идеален за преглед на голямо съдържание, благодарение на 13.3 инчов pOLED дисплей и тегло под 1 кг.

Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 
Fold

В пейзажен режим с интегрираната стойка в кожения кейс, потребителите могат да преглеждат и коментират най-новата презентация или да използват Fold безжична клавиатура. Тя се съхранява и зарежда безжично. Моделът разполага и с Dolby Audio.

В портретен режим, потребителите могат да правят бележки, да нарисуват концепции или подписват правни документи с помощта на активната писалка.

Image:CES 2020: Първият 
сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold
 
 
В традиционен режим потребителите могат да използват два независими дисплея, за да оптимизират работата си. Можете да водите видеоразговор и в същото време да преглеждате и редактирате презентация на долния екран. Сравнете документите един над друг или си пишете бележки, докато гледате лекция от другия. Тези случаи на използване, разбира се, могат да се извършват в портретен или пейзажен режим, което от двете е най-подходящо за потребителя.

Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър 
в света - ThinkPad X1 Fold
 
И накрая, X1 Fold е идеално подходящ в офис среда. Свържете клавиатура и мишка чрез USB Type-C и бързо поставете устройството в портретен или пейзажен режим.

Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - 
ThinkPad X1 Fold

Oчaĸвa ce ТhіnkРаd Х1 Fоld дa бъдe нaличeн в cpeдaтa нa 2020 г., a цeнитe щe зaпoчвaт oт 2499$.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: