Ексклузивен Lenovo магазин

Новите членове в ThinkPad X1 семейството – леки и иновативни!

 Йордан Михнев 09 Октомври 2020 


ThinkPad X1 Nano - най- лекият ThinkPad до сега!

Image:Новите членове в ThinkPad X1 семейството – леки и 
иновативни!

Освен като първото ТhinkPad устройство, официално, обявено с новото 11-то поколение процесори на Intel, той е и най-лекият бизнес лаптоп – едва 907 грама. Дисплеят е другата силна черта на машината с опцията за тъч ще отключи още повече възможности. Спецификациите са Dolby Vision, 13.3-инчов панел, резолюция 2К, 16:10 съотношение на екрана и 100% покритие на sRGB  цветовата гама. Заедно с тънките си рамки, ще допринесе за вече иновативният дизайн при X1 Nano. Звукът ще се възпроизвежда от 4 говорителя с Dolby Atmos технология и ще се приема от 4 микрофона. Имате възможност за 5G свързаност, както и Wi-Fi 6 . Споменавайки последното поколение процесори на Intel, няма как да не обърнем внимание и на Thunderbolt 4. Портовете,  които ще поддържат тази технология са два, като отново ще позволяват свързването на монитор, захранване и други само с един кабел. Новата архитектура ще допринесе и за много по-добър живот на батерията. Нещо което Lenovo ще предложи към част от ТhinkPad устройствата и конкретно при X1 Nano, e опцията клиента да получи лаптопа си с инсталиранa oперационна система - Ubuntu Linux OS. Като търговец, за мен това е от голямо значение, т.к. все повече клиенти ползват Ubuntu на своите машини.

Image:Новите членове в ThinkPad X1 семейството – леки и иновативни!

Смятам, че  X1 Nano ще  е продуктът, който ще разчупи портфолиото на Thinkpad. Съвкупността от лекота, добра производителност и 16:10 дисплей ще накара много от хората, които се оглеждат за тънък и компактен лаптоп да се насочат именно към него!


ТhinkPad X1 Fold – първият сгъваем лаптоп в света


Image:Новите членове в ThinkPad X1 семейството – леки и 
иновативни!

X1 Fold е върхът на революцията. Моделът ще промени начина, по който ще използваме бъдещите си мобилни компютри. Съчетаващ в себе си по малко от света на смартфоните, таблетите и лаптопите той ни предоставя сгъваем OLED екран, 5G свързаност и специално разработен процесор на Intel. Няма да се впускам в повече подробности, защото детайли можете да откриете в
статията.
Стартовата цена ще е 2,499$ .  

Всичко написано до тук е страхотно, остана само да кажа, че ги очакваме с нетърпение да пристигнат на нашия пазар!


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: