Ексклузивен Lenovo магазин

IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия

 Станимир Фъртунов 07 Септември 2015 


На изложениeто IFA 2015 в Берлин Lenovo представи  модели от следващото поколение от геймърската серия Y с обновен дизайн и функционалности. Специални гости бяха професионалните играчи на League of Legends (LoL) - MarcelFeldkamp и Froggen, които тестваха новата геймърска серия.

В дизайна на нова продуктова линия е включен светещ знак Y, който е отличителен за цялата Y серия.

Image:IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия

Новите IdeaCentre ™ Y900 и Y700 десктопи са едновременно с отличителен дизайн и производителност. Външният вид с остри ъгли и вътрешните и външни червени LED светлини, в съчетание със съвременни технологии и достатъчно място за бъдещи ъпгрейди, съдействат за несравнимо гейминг преживяване. Оборудвани са с шесто поколение Intel Core i7 процесор и графична карта nVidia GeForce от най-ново поколение, като Y700 е зареден с GeForce GTX 970 4GB, а Y900 с GeForce GTX 980 4GB.

Image:IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия
Image:IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия

Y900 може да поддържа до две видеокарти, достъпни през полупрозрачен панел, който се намира отстрани на десктопа. Налична е вътрешна система, която прибира кабелите.

Image:IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия

Допълнителното място за ъпгрейд осигурява високо ниво на охлаждане на компютъра и охладителната система, която е с два прахови филтъра, увеличаващи надеждността на 120 и 140-милиметровите вентилатори, дори когато системата работи на максимални стойности.

Lenovo анонсира и новия Ideapad Y700. Този лаптоп е за геймърите, които държат нa свободата и преносимостта на устройството. Предлагащ солидно, но и достъпно гейминг преживяване, този нов модел комбинира мобилността на лаптоп, оборудван с последния Intel или AMD процесор и отделна видеокарта, които ни потапят изцяло в играта. С мощни JBL колони и суббуфер, както и опция за 10-точков мултитъч дисплей или Intel RealSense 3D камера (само за 15-инчовия модел), новият модел IdeaPad Y700 е проектиран за истинско и уникално гейминг изживяване.

Image:IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия
Image:IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия

В допълнение към новите модели от Y серия, Lenovo представи и 5 геймърски аксесоара, създадени специално за Y серията:

Lenovo™ Y Gaming Surround Sound Headset

Включва 7.1 виртуален съраунд звук , опция за бързо изключване на звука, шумопотискащ микрофон. Ергономичният дизайн позволява на чашките за ушите да се сгъват и имат възможност да се регулират.

Lenovo™ Y Gaming Precision Mouse

Удобна и прецизна, с регулируеми скорости на курсора и осем програмируеми бутона, четири нива на регулиране на DPI, ергономичен дизайн създаден за интензивни игри.

Lenovo™ Y Gaming Mechanical Switch Keyboard

Включва подсветка на клавиатурата, anti-ghosting механичен превключвател, шест адаптивни клавиша за записване, пет регулируеми нива на яркост и бутон за управление на Lenovo Y Gaming Headset, както и разглобяема стойка за китките.

Lenovo™ Y Gaming Backpack

Идеалният избор за всеки лаптоп до 17". Включва подплътени джобове, защитна преграда - тип черупка и нагръден колан за по-лесно носене.

Lenovo™ Y Gaming Mouse Mat

Високонадежден пад за мишка, водоустойчив.

Image:IFA 2015: Новости в Lenovo 
Y серия
Image:IFA 2015: Новости в Lenovo Y серия

“Нашите нови модели от Y серия са създадени да отговорят на множеството, специфични изисквания на днешния геймър. Създадохме високопроизводителни компютри, които предлагат лесен ъпгрейд, отличителна, дизайнерска визия и достатъчно капацитет за лесно преминаване от работа към забавления“, споделя Dilip Bhatia, Vice President, Worldwide Marketing and User Experience, PC & Enterprise Business Group, Lenovo.

Надяваме се да ги видим на нашия пазар към края на годината.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: