Ексклузивен Lenovo магазин

Lenovo Skylight - забавлението си има ново име

 Таня Колева 20 Януари 2010 


Lenovo представи Skylight – елегантен и стилен смартбук, с ARM процесор и базиран на Qualcomm Snapdragon платформа. Skylight комбинира най-добрите характеристики на нетбука и смартфона в едно мобилно устройство. Атрактивният дизайн, тънкият корпус, изключително дългият живот на батерията, стабилната безжична връзка и достъпният потребителски интерфейс с предварително инсталирани уеб приложения го правят изключително привлекателен за мобилните потребители. Skylight има възможност и за 3G връзка.Image:Lenovo Skylight - забавлението си има ново име


Основната цел при създаването на смартбука е да се съчетаят възможностите на смартфона и преносимия компютър в едно устройство, без да се ограничава сърфирането в интернет или мултимедийните забавления. Skylight елиминира неудобствата при изпозлването на смартфон – малък екран, неудобна клавиатура, бавно писане. Той е с 10,1 инчов дисплей с резолюция 1280 x 720 пиксела, компактна и удобна клавиатура, 20GB дисково пространство и процесор ARM с честота 1GHz. Предварително инсталираните 18 приложения (Live Web Gadgets), сред които Amazon MP3, Facebook, Gmail, Roxio CinemaNow и YouTube улесняват работата със социални мрежи, комуникацията и забавленията.


Image:Lenovo Skylight - забавлението си 
има ново име


Прави впечатление атрактивният дизайн на Skylight – заоблени форми, много тънък и изключително лек (0.9 кг), удобен за носене дори и в дамска чанта. Тъчпадът е достатъчно широк, а клавиатурата е с почти нормални размери. Цветовете, в които ще се предлага са два – тъмно син (Lotus Blue) и червен (Earth Red). 10.1-инчовият High Definition екран е с високо качество на изображението за пълно удоволствие при разглеждане на снимки или гледане на видео.
Въпреки тънкия си корпус, Skylight притежава изключително дълъг живот на батерията – до 10 часа с едно зареждане. Това означава, че можете да прекарате цял ден навън и да се се забавлявате, да сърфирате в интернет или да комуникирате с приятелите си, без да се налага да търсите електрическа мрежа или да се пречкат досадните кабели. Благодарение на WiFi и 3G възможностите за безжична връзка можете да ползвате интернет почти навсякъде.
С уеб оптимизирания интерфейс на Skylight много лесно можете да проверявате електронната си поща в Gmail, да следите събитията във Facebook и да гледате клипчета в YouTube едновременно. Първите бройки ще бъдат пуснати през април на пазара в САЩ, а по-късно и в Европа. Цените ще започват от $499.

Изданието Laptop Magazine определи Lenovo Skylight като „Най-добър MID\ Smartbook на Международното изложение за потребителска електроника 2010 (International Consumer Electronics Show 2010 – CES), проведено от 7 до 10 януари в Las Vegas, USA. В допълнение, списанието Computer Shopper определи смартбука Lenovo Skylight като „Най-доброто от мобилните устройства на CES”.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: