Ексклузивен Lenovo магазин

НОВИЯТ ThinkPad X1 Carbon

 Руслана Ангелова, Димитър Папазов 30 Януари 2014 


Той не е просто красив, модерен или популярен. Той е мощен и сериозен. Легенда и бъдеще. Съвършенство и безупречна технология. Той е най-доброто от ThinkPad  - новият X1 Carbon.

Image:НОВИЯТ ThinkPad 
X1 Carbon

ThinkPad X1 Carbon e красиво противоречие - изящен, тънък и лек, но практически неразрушим и супер производителен. С корпус, изработен от карбонови нишки, безкомпромисно оборудван и тестван за издържливост по редица военни стандарти, X1 Carbon е изключителeн, специален - като спортен автомобил, космически кораб или друга свръхтехнологична машина. В него са вложени легендарни технологии, усъвършенствани над 20 години и супер модерни, интелигентни решения, които адаптират функциите на машината спрямо действията Ви.

Новият модел е още по-бляскав и впечатляващ. Най-лекият 14-инчов ултрабук и най-тънкият ThinkPad e безкомпромисен бизнес компютър от най-висок клас. Предзначначен единствено за супер взискателни потребители, които търсят стил, мобилност, надежност, сигуронст и производителност.

Image:НОВИЯТ ThinkPad X1 Carbon

ThinkPad X1 е символ на непрестанния стремеж към съвършенство - перфектен във всеки детейл, без значение дали става дума за технология или дизайн. Смело можем да заявим, че Lenovo надминават очакванията създавайки изумителен лаптоп. Новият X1 Carbon e съвършен, а неговата  цел е да осигури удоволствие, максимална ефективност и сигурност или просто да подобри начина, по който хората работят и общуват.  КАКВО НОВО В  X1 CARBON


Най-лекият 14" Ultrabook в света тежи едва 1,27 кг при дебелина 17,72 мм и въпреки това е изключително производителен. Можете да го контролирате с докосване, глас и жестове. Неговата адаптивна клавиатура автоматично променя  функционални клавиши в синхрон с приложенията, които използвате в момента. Има и зададени профили – home, web, chat, function, за по-голямо удобство.

Със сигурност ще се влюбите в забележителния WQHD - 2560x1440 дисплей с  ColorBurst технология и покритие срещу отблясъци. Lenovo предлагат вариант с и без тъч технология, като първият  е с 10 точков мултитъч, който освен, че реагира  по-добре на допир, в сравнение с предходните модели, се справя много добре с четливоста и яркоста на силно осветени места и независимо от ъгъла на гледане.  

Животът на батерията е удължен до 9 часа и се зарежда на 80% само за 1 час, благодарение на Rapid Charge технологията.  

С ThinkPad X1 Carbon ще можете да правите мултимедиийни презентации сменяйки слайдовете само с помахване или команда, благодарение на разпознаването на 10 различни жеста с ръце и на глас.

От гледна точка на мобилност и свързаност: Lenovo са добавили Bluetooth 4.0, Near Field Communication (NFC), възможност за 3G/4G модем и OneLink докинг, с помощта на който се елиминира плетеницата от кабели в офиса и дава възможност за свързване на няколко устройства към ултрабука.Новият Х1 Carbon се очаква на нашия пазар в края на февруари в 2 конфигурации - с и без мултитъч екран, съответно:

Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Процесор: Intel Core i7-4550U (1.5GHz) процесор от 4-то поколение
Дисплей:
14.0" WQHD (2560x1440), IPS, АG
Графика:
Intel HD Graphics 5000
Памет:
8GB, 512GB SSD
OS:
Windows 7 Pro & Windows 8 Pro
Батерия:
до 8.6 часа

Lenovo Thinkpad X1 Carbon
- MultiTouch

Процесор: Intel Core i7-4550U (1.5GHz) процесор от 4-то поколение
Дисплей:
14.0" WQHD (2560x1440) MultiTouch, IPS, АG
Графика:
Intel HD Graphics 5000
Памет:
8GB, 256GB SSD
OS:
Windows 8.1 Pro
Батерия: до 8.6 часа
NFC възможности

И двата модела ще разполагат с вграден 3G/4G модул, Bluetooth и клавиатура с подсветка, а цените им започват от 4399 лв.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: