Ексклузивен Lenovo магазин

Lenovo iOmega IX2 - компактно и достъпно решение за съхранение на данни

 Руслана Ангелова 09 Октомври 2013 


Image:Lenovo iOmega IX2 - компактно и достъпно решение за съхранение 
на данни
В продължение на темата ни за новите продуктови попълнения в портфолиото на Lenovo - решенията за съхранение на данни, ви предлагаме кратко представяне на LENOVO ® IOMEGA ® IX2. Ревюто е от един от нашите сервизни инженери - Кирил Гогов, който тества продукта и сподели впечатления:

Основна функция на устройството е съхранение на важните за Вас неща. Вашите снимки, музика, филми, документи ще са достъпни на всякъде по всяко време.

НЯКОИ ОСНОВНИ ФУНКЦИИ:
Личен клауд
– Достъп до устойството през интернет и възможност за качване на съдържание.  
Споделяне на съдържанието
– Дайте достъп на вашите близки и приятели до качените от вас снимки и видео или им дайте потребителско име и парола, за да споделят и те с вас.
Facebook, YouTube, Flicr
– Автоматично качване на вашите снимки и видео към вашите профили в интернет. Веднъж качени на устройството, то само ще ги сподели в интернет.
Споделяне на принтер
– Включете вашия принтер в устройстовото и то ще се използва от всички в мережата.
Система за автоматичен BackUp
– Резервни копия на вашата информация. Amazon S3, Atmos BackUp, Mozy BackUp
Поддържани протоколи
– Apple File Sharing, Bluetooth, FTP, NFS, rsync, SNMP, TFTP, Web Access (HTTP/HTTPS), WebDAV File Sharing, Windows DFS, Windows File Sharing, iSCSI
Торент клиен – сваляйте торенти директно на устройството.
Видео наблюдение
– свържете IP камери за видео наблюдение и наблюдавайте през интернет какво се случва в с помощта на Axis Video Hosting System.
Media Server
– възпроизвеждане на медийни файлове през интернет.
Еxternal Storage
– Ако мястото Ви не е достатъчно добавете USB устройства.
RAID
– Устройството поддържа RAID 0, 1 и JBOD.

Lenovo iOmega IX2
се включва към домашния ви рутер с помощта на мрежовия кабел, който идва в комплект с устройството. Устройството автоматично ще получи IP адрес, на който то ще е достъпно. Инсталирането на LenovoEMC Storage Manager ще ви позволи лесен и бърз достъп до съдържанието на NAS-a. След регистрация на личния клауд ще получите достъп до устройството на web адрес от вида на mycloud.mylenovoemc.com. За целта е необходимо да пренасочите необходимите портове на вашия рутер.

Защо да изберете iOmega IX2
– С него получавате много възможности на достъпна цена. Оборудван с 2х 1TB дискове, мястото няма да Ви свърши. Достъп до информацията Ви навсякъде и по всяко време през защитена интернет връзка. Автоматично качване на снимки и видео в социалните мрежи Facebook, YouTube, Flicr. Консумираната енергия е 25W, a когато устройството работи в Energy Saving режим е 6W. Нивото шум от 25dBА прави устройството почти безшумно. Налични са 1х USB 2.0 порт, 1х 10/100/1000 Mbps (GbE) Ethernet port.
Подробна информация може да намерите на адрес: http://shop.lenovo.com/us/en/servers/network-s torage/lenovoemc/ix2/

Продуктите са налични в Lenovo Exclusive Store и Lenovoonline.bg.


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: