Ексклузивен Lenovo магазин

Lenovo Enhanced Experience 3 - Избирайте по-умното решение

 Goran Angelov 16 Май 2012 


Винаги пред всеки стои въпроса "Какво толкова има в тази техника, че е по- скъпа? Толкова ли е смислено да се купува "brand name" РС при положение, че това вече дори не се счита за високо технологичен пазарен сегмент?"

Разлика между "brand name" продуктите има и тя е съществена. За съжаление външните разлики лесно се прикриват от Non-brand name производителите. Освен чистите разлики в материалите (същото както с премиум автомобилите в сравнение с по-бюджетните предложения) при РС-тата ще намерите огромни разлики в проектирането, охлаждането, шума и още много други дребни, но изключително смислени неща в дългосрочен план. Всичко това изисква сериозни инвестиции в инженеринг и развойна дейност. Продуктите естествено се оскъпяват, но затова пък потребителите им могат да се радват на полезни инструменти и умно проектирани системи.

Така, че ако не си избирате продукт, който да ползвате веднъж месечно за Интернет или да погледате някой филм, то избирайте умно и внимателно.

Едно от направленията, в които Lenovo инвестират е да подобрят работата на Windows 7 със своите продукти. Оптимизирането на тази симбиоза е основно в направление на производителност, удобство и общо подобрение на средата на "прозорците" от гледна точка на потребителя. Опитът е да се постигне такава интеграция между хардуера и операционната система, каквато обикновено намираме в продуктите с ... MAC OS. И наистина имат известен успех. Преди няколко дни ми се отдаде възможност да тествам един U300S, който се държаше по отношение на "instant resume" функцията почти като Air Book, а ето и още една илюстрация, че дори и с малко иновация, може да се получи голям ефект за потребителя:


Сподели, ако ти харесва:

Включи се в дискусията: