Ексклузивен Lenovo магазин

ОТВЪД ВОЕННИТЕ СТАНДАРТИ

За конструкторите на ThinkPad поставянето на нуждите на потребителите на първо място е същността на всичко, което правят. Това означава, че съответствието с международните стандарти е само началото. Наред с регулаторните норми и по-взискателните спецификации за военни стандарти Mil-SPEC 810G, Lenovo инженерите са създали допълнителни иновативни методи за тестване, за да гарантират изключителната надежност и издръжливост на ThinkPad година след година.

Този ThinkPad, оцелял след пожар и все още работещ, можете да видите в Lenovo Exclusive Store.

ВОЕННИ СТАНДАРТИ MIL-SPEC

Mil-SPEC е набор стандарти, разработени за тестване за издръжливост, устойчивост и надеждност. Тези тестове обхващат екстремни променливи условия на околната среда като температура, налягане, прах, влажност и вибрация.

Въпреки, че ThinkPad лаптопите винаги са били известни със своята издръжливост, те не са изградени специално, само за да покрият стандарта Mil-SPEC 810G. Покриването на стандарта е само началото на издръжливостта, устойчивостта и надеждността на ThinkPad. Избрани ThinkPad модели, в това число всички X и T серии, успешно са преминали следните тестове:

УСТОЙЧИВОСТ

Изпусканията, сблъсъците или ударите могат лесно да повредят обикновените компютърни компоненти, но иновативният дизайн, специалните материали и качествената конструкция на ThinkPad означават, че те са достатъчно здрави, за да се справят с тях. От екрана и шасито, до портовете и охлаждащата система, взискателният режим на тестване гарантира, че ThinkPad няма слабо място.

ВИБРАЦИЯ ПОД ТЕЖЕСТ

ThinkPad е проектиран и тестван да издържа и на най-натоварената офис работа и затова той няма да се повреди дори, когато го оставите да работи продължително заровен под куп документи или камара от книги.


ШОКОВА ВИБРАЦИЯ

При този тест ThinkPad се подлага на шок и вибрация до 1,4G. За да сте сигурни, че вашия ThinkPad ще работи, дори когато нещата не вървят плавно.


ТЕСТОВЕ ЗА УДАР

Влакове, самолети и автомобили. ThinkPad е подложен на стотици случаи на удари при тестването, за да сте уверени, че той ще оцелее след множеството удари и сблъсъци, които са част от бизнес живота и пътуването - независимо дали е в багажа ви, поставен в багажния шкаф или под седалката пред вас.


ТЕСТВАНЕ НА ТВЪРДИЯ ДИСК С ИЗПУСКАНЕ ПОД НАКЛОН

Въртяща се със 7 000 оборота в минута и тънка само части от милиметъра, магнитната повърхност на твърдия диск е податлива на повреди при внезапни движения. Нашите тестове за твърдия диск с пускане под наклон са разработени така, че да симулират типичното поведение на потребителя, което подлага ThinkPad на различни степени на бутане, преобръщане и изпускане - гарантирайки, че цялостта на данните ще бъде запазена при обичайна употреба и случайни инциденти.


ИЗДРЪЖЛИВОСТ

Справянето със задълженията изисква вътрешна сила, всеки ден, месец след месец и година след година. Това е и същността на ThinkPad, която го прави най-добрият бизнес лаптоп в света. Отваряне, затваряне, вдигане, спускане, нагоре и надолу по стълбите, включване, изключване, отново и отново. Всичко това се натрупва. Ето защо ThinkPad се тества толкова упорито - за да се гарантира, че е устойчив на натрупания ефект от години в пътуване, работа и забавление.

ТЕСТ НА РАБОТА

За да се изключат всякакви дефекти или повреди в компонентите, Lenovo инженерите симулирaт над 240 часа непрекъсната работа. За да сте сигурни, че можете да разчитате на своя ThinkPad от първия до хилядния ден.

МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН ТЕСТ С РОБОТ

Никой тест не е съвършен - и това е смисълът на този тест. За разлика от робота, използван за автоматизирано производство, който неуморно извършва процедури отново и отново в точна последователност, тестващият робот на ThinkPad е програмиран да подражава на човешката ръка с вариации в силата и ъгъла. Той дърпа кабели, вкарва и изкарва USB устройства от техните портове, за да пресъздаде надраскванията и триенето, причинени от години от повтаряща се, но различна, употреба от реалния живот.

ТЕСТ ЗА НАТИСК ВЪРХУ ЕКРАНА

Случват се злополуки и никога не се сещате да изключите компютъра си, преди да го изпуснете. Ето защо ThinkPad се тества, за да оцелее след падане от обикновено бюро на всеки от осемте си ъгъла - докато все още работи.

ТЕСТ ЗА СТАТИЧНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ОТ КАБЕЛИТЕ

Всеки щепсел, кабел и USB памет носи потенциала от вредно електростатично електричество. В този тест ние сертифицираме, че портовете на ThinkPad са защитени срещу 9 000 волта електростатично напрежение.

НАДЕЖДНОСТ

Като доверен партньор във вашето бизнес пътуване, Lenovo лаптопът ще бъде до вас през целия ден, а понякога и през нощта. Затова е изключително важно да можете да разчитате на своя ThinkPad да работи, докато и вие можете.

ТЕСТОВЕ:


ПО СЦЕНАРИЙ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

За да гарантират, че ThinkPad продуктите отговарят и надхвърлят очакванията на потребителите, Lenovo експертите изучават потребителското поведение, след което разработват тестове, които имитират и надхвърлят това как типичният бизнес потребител се отнася с компютъра си. Това включва хващане с една ръка, включване и изключване от докинг станции и тестове с люлеене. А това е само началото.


ВЪРХОВНИЯТ ТЕСТ ЗА ПРАХ

Натрупването на прах е враг номер едно за всяка компютърна система, причиняващо повреда на вентилатора, което води до прегряване. Но не всеки вид прах има едни и същи качества. За да възпроизведат различни видове прах, Lenovo инженерите са взели и анализирали проби на прах от използвани вентилатори от шест различни държави. От тях са създадали собствена съставна прах за тестване на вентилаторите, състояща се от най-вредните видове прах в реални офиси и домове по света.


ТЕСТ С ИЗПУСКАНЕ НА ТЕЖЕСТИ ВЪРХУ ЛАПТОПА

В изследователските центрове на Lenovo, ThinkPad лаптопите не са единственото нещо, което се изпуска. В този тест те са мишена за метални топки, падащи от височина над един метър,за да се докаже, че ThinkPad може да поеме всичко, което светът хвърли към него.


ТЕСТ С ИЗПУСКАНЕ ВЪРХУ 8-ТЕ ЪГЪЛА НА ШАСИТО

Случват се злополуки и никога не се сещате да изключите компютъра си, преди да го изпуснете. Ето защо Lenovo тества ThinkPad лаптопите, за да се увери, че ще оцелеят след падане от обикновено бюро на всеки от осемте си ъгъла - докато все още работят.


ТЕСТ ЗА ОТВАРЯНЕ И ЗАТВАРЯНЕ

Колко пъти на ден отваряте своя лаптоп? Lenovo тества отварянето и затварянето на ThinkPad лаптопите повече от 30 000 пъти, което е равнозначно на повече от 20 повдигания на ден в продължение на четири години. В действителност, стоманените панти на ThinkPad издържат до 50% повече цикли на отваряне и затваряне, отколкото стандартите в бранша.


ТЕСТ ЗА СТАТИЧНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

Всеки порт на ThinkPad се тества за електростатично напрежение със строгост по-голяма от нормативните изисквания, за да се гарантира, че няма опасност за машината или потребителя.

*Intel, the Intel Logo, Intel Inside, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.