Ексклузивен Lenovo магазин

ДИЗАЙН


Потребителите са на първо място

Практичен, мощен и отговарящ на целите, без показност. Това са характерните елементи, които остават верни на наследството на ThinkPad като част от естетиката на дизайна, съчетаващ форма и функция в пълна хармония. Всеки ThinkPad е направен за вас – да ви прави по-продуктивни, интуитивно да отговаря на вашите нужди и да надхвърля вашите очаквания.

Всяка функция има своя цел - от тактилната структура на капачето на TrackPoint® до вдлъбнатите клавиши, пасващи на пръстите ви.
ВИЖ ВИДЕО>
img

ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ БЕНТО КУТИЯТА


Всичко необходимо за съвършено потребителско изживяванe. Вдъхновен от лакираната в черно японска кутия за обяд бенто, ThinkPad е синтез между опростеност и стил. С елегантна външност, той се отваря, за да разкрие подредено съвършенство с всеки прецизно изработен компонент на своето място, даващо ви възможност да постигнете повече.

ТЕХНОЛОГИИ

Гениалността се ражда при разбиване на традиционните концепции

ВЕНТИЛАТОР С ФОРМА НА КРИЛО НА БУХАЛ


Най-тихата и ефикасна охлаждаща система досега Ultrabook™ компютрите стават все по-малки, по-тънки и по-мощни, което изисква повече от процесора, който от своя страна генерира повече топлина.

За предотвратяване прегряването на системата, съвременните охлаждащи системи трябва да са достатъчно малки, за да се вместят в компактното шаси на Ultrabook™™ и достатъчно тихи, за да елиминират дразнещия околен шум. ThinkPad инженерите са забелязали, че бухалите имат назъбени пера, през повърхността на които въздухът минава по-тихо, отколкото при всяка друга птица. Това вдъхновява дизайна на вентилатора с уникални назъбени перки, които го правят най-тихия и ефикасен вентилатор до сега.

Сега в своята 8-ма генерация, той е с 23% по-лек и с 10% по-малък, с 38% увеличен въздушен поток и 15% по-добри термални качества.
ВИЖ ВИДЕО>

ROLL CAGE

СТОМАНЕНИ ПАНТИ

КЛАВИАТУРА, УСОЙЧИВА
НА ТЕЧНОСТИ

img img img
Roll cage от магнезий или въглеродни влакна, защитава вашия ТhinkPad при изпускане

Roll cage на ThinkPad са направени от невероятно здрава и лека магнезиева сплав или от въглеродни нишки при ThinkPad X1 Carbon, които осигуряват максимална сила при минимално тегло. Те предпазват вътрешните компоненти на системата от сблъсъци и удари и намаляват огъването на системната платка, което може да отслаби споените съединения. Roll cage предоставя също здраво шаси за пантите и корпуса на ThinkPad.
Сила и гъвкавост, където са най-необходими


Пантите на ThinkPad с квадратни щифтове от неръждаема стомана се захващат за укрепения корпус, за да са достатъчно надеждни при отваряне на екрана. Те са най-често използваният механизъм на лаптопите и затова Lenovo инженерите ги тестват, като отварят и затварят всяка от тях по 30 000 пъти - това е с 50% повече от стандарта в отрасъла. Освен това са разработени така, че екранът на ThinkPad да може да се отвори до 180 градуса за многостранен зрителен ъгъл.
Всяка устойчива на течности клавиатура на ThinkPad се справя с разливи до 500 мл

В случай на разлив течността се оттича през специалните канали под клавиатурата, държащи я далеч от чувствителните електронни компоненти. С ThinkPad случайното разливане на течност ще е неприятно, но няма да е катастрофа.
img img img

Мека рамка

Класически купол

Mек купол

TRACKPOINT®

Уникален за ThinkPad*

Преместването на ръката ви от клавиатурата до мишката и обратно отнема секунда и половина. Ръката ни прави това 10-сантиметрово движение средно по 200 пъти на ден на общо разстояние 40 метра, което е почти дължината на един олимпийски плувен басейн.

Легендарният червен TrackPoint® за ThinkPad е изобретен, за да можете удобно да посочвате, избирате и плъзгате, без да движите пръстите си твърде далеч от клавишите, спестяващо ви ценно време. Ето това се казва мислене.

* Тази функция не е налична при таблетите ThinkPad и ThinkPad 11e.

АКТИВНА СИСТЕМА ЗА ЗАЩИТА (APS)

Противоударна защита за вашите данни

APS защитава вашите ценни данни, когато сензорът в ThinkPad засече внезапно движение, което може да повреди твърдия диск. Тя временно спира въртенето на твърдия диск и възобновява работата му само след като сензорите за удар открият стабилна среда - за части от секундата. Така че вашите данни са винаги в безопасност, дори когато се случи неочакваното.

БАТЕРИЯ/RAPIDCHARGE

Оптимизирано управление на захранването за повече мобилност

ThinkPad предлага до цели 10 часа издръжливост на батерията - три пъти повече от стандартните лаптопи. Технологията RapidCharge зарежда батерията до 80% за 60 минути, позволявайки ви да презаредите между служебните си срещи и да останете мобилни за по-дълго време.
ВИЖ ВИДЕО>

THINKENGINE

Силата зад ефикасността на ThinkPad

Уникална за ThinkPad, технологията ThinkEngine дава възможност за изключителна ефикасност, надеждност и защита. Това означава, че ThinkPad е способен на неща, на които останалите лаптопи не са. В сравнение с другите устройства, ThinkPad консумира 50% по-малко енергия при работа на батерия и до 70%, докато е включен. Толкова е интелигентен, че максимизира пестенето на енергия, когато не работи до 30 дни в режим на готовност. ThinkEngine използва и 24 термални сензора за предотвратяване на прегряването. Той следи температурата при веригите с високо напрежение, процесора, микросхемите и батерията, така че ThinkPad винаги работи възможно най-ефикасно.

СИГУРНОСТ

Максимум сигурност - това е ThinkPad

ThinkPad компютрите са еталон за сигурност и надеждност и продължават да са предпочитаният избор за корпоративния сектор. ThinkPad включват функции като биометрична защита и вграден хардуер, който шифрова данните на твърдия диск. Иновативният ThinkEngine бди над вашия ThinkPad, дори когато той не работи.

Наясно сме, че за много потребители на ThinkPad данните са много по-ценни от самия хардуер и последното нещо, което им трябва, е данните да попаднат в неподходящите ръце.

ЧЕТЕЦ ЗА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

img Защита, уникална като вас

Четецът за пръстови отпечатъци, който дебютира първи в света в ThinkPad T42 през 2004 година, предлага ненадмината сигурност, като позволява достъп до ThinkPad само на вас, с едно единствено плъзгане на пръста ви.

TPM ЧИП ЗА СИГУРНОСТ

img По-високо ниво на защита

Модулът за надеждност на платформата (TPM) е чип, който издига сигурността на ThinkPad на по-високо ниво. Без да разчита на система или специален софтуер, той предотвратява злонамерените нападения, променящи състоянието на вашия компютър и софтуер за достъп до чувствителни данни и пароли.

УПРАВЛЯЕМОСТ

Мислене с крачка напред

Независимо дали сте частен потребител, малък бизнес или голяма организация, Lenovo отчита важността на работния процес без прекъсване. Ето защо ThinkPad притежава вградени технологии като Intel® vPro™, така че ИТ администраторите да могат да получат отдалечен достъп до ThinkPad и да извършват критични дейности по поддръжка.

ThinkEngine, микрочипът за управление на системата, също поддържа Вашия ThinkPad работещ по-дълго и по-бързо, както и по-добре защитен. Тези интелигентни технологии намаляват общата стойност на притежание и увеличават продуктивността.

ВИНАГИ ИМА ДОСТЪПНО РЕШЕНИЕ

Intel® vPro™ – управлявайте своя ThinkPad навсякъде от една точка

Вградените възможности за управление на Intel® vPro™ защитават вашата продуктивност, като намаляват прекъсванията на компютъра и могат да намалят разходите за управление на компютъра до 50%*.

Дори ако системата е изключена или свързана чрез безжична мрежа, ИТ администраторите могат да получат отдалечен достъп до вашия ThinkPad, да диагностицират и поправят системата, както и да автоматизират корекциите за защита и актуализациите, гарантирайки, че Вашата система винаги ще е в изправно работно състояние.

* Източник: Анализ на Atos за потвърждение на правилността на концепцията за възможностите на Intel® AMT.
img
img

ЛЕСНА BIOS
НАСТРОЙКА С WMI

img

ДИНАМИЧНА РАБОТА С THINKPAD

По-добро BIOS управление

ИТ администраторите непрекъснато търсят по-лесен начин за управление на BIOS настройките, включително пароли, хардуерни настройки и ред на зареждане.

Интерфейсът с BIOS инструментариум за управление на Windows (WMI) на ThinkPad предоставя опростен, но сигурен начин за промяна на тези настройки. Той позволява на ИТ администраторите да правят заявки по текущите BIOS настройки, да ги променят ако е необходимо, или да ги възстановяват до фабричните стойности по подразбиране, както от компютъра на клиента, така и чрез защитен отдалечен достъп.
Работете по-бързо с ThinkPad

ThinkPad Enhanced Experience за Windows работи с операционната система, за да Ви спести ценно време при стартиране и по време на работа.

С технологията за бързо зареждане RapidBoot, Enhanced Experience на ThinkPad оптимизира системните файлове, процесите и хардуерните настройки, така че можете да стартирате ThinkPad с 40% по-бързо от стандартните Windows компютри*. А с технологията за защита при зареждане BootShield, ThinkPad продължава да поддържа бързо зареждане, дори когато в системата са били инсталирани много приложения.

* Въз основа на тестове, проведени от CNET Labs, Пекин през декември 2011 г.
ВИЖ ВИДЕО>

СВЪРЗАНОСТ

Максимум сигурност - това е ThinkPad

СВЪРЗАНОСТ

Независимо къде сте и какво работите, с ThinkPad се радвате на отлична свързаност. С различните модели на ThinkPad можете да се свържете чрез mDP, HDMI, VGA, Thunderbolt 3, USB Type-C, USB 3.0, картов четец, Ethernet и Wi-Fi.

*Intel, the Intel Logo, Intel Inside, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.