Ексклузивен Lenovo магазин

СВЕТОВЕН ЛИДЕР В ИНОВАЦИИТЕ

Екипът за развойна дейност на ThinkPad в прочутите лаборатории на Ямато (Япония) непрестанно се стреми да създава нововъведения и да прави всеки следващ ThinkPad по-добър от предишния. В този стремеж се крие тайната зад създаването на най-добрите бизнес лаптопи в света, за да бъдат те олицетворение за високо качество, изключителна надеждност, издръжливост и върхова производителност.

Главните центрове за развойна дейност на Lenovo в Япония, Китай и САЩ дават възможност на 1 700 изследователи да разчупят границите на възможното.

С повече от 1 000 награди за дизайн и иновации и място в Нюйоркския музей на модерните изкуства, Lenovo са помогнали на почти 100 милиона потребители да бъдат по-продуктивни.

ПЪРВИЯТ THINKPAD В КОСМОСА

През 1993 г. ThinkPad 750c става първият лаптоп летял в Космоса. Оттогава ThinkPad е стандарт за много мисии с нулева гравитация, играещ своята роля във високотехнологичните изследвания и важните проекти отвъд земната атмосфера.

ПЪРВИЯТ ЛАПТОП С КЛАВИАТУРА ТИП „ПЕПЕРУДА”

ThinkPad 701 притежава уникална разширяема клавиатура. В затворено положение 701 е само 9,7" широк - по-малък от хартия с размер А4. След вдигане на капака, пълноразмерната клавиатура с 85 знака се разгръща за работа и автоматично се плъзга на мястото си при затваряне, за да се вмести в компактното шаси на лаптопа.

ПЪРВИЯТ ЛАПТОП С ЧЕТЕЦ ЗА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

През 2004 г. ThinkPad T42 е първият лаптоп с биометрична функция за защита посредством вграден четец за пръстови отпечатъци, свързан с вграден чип за сигурност. Това предоставя увеличена защита, като потребителят просто плъзга пръста си през малък хоризонтален сензор, за да получи достъп.

ПЪРВИЯТ ЛАПТОП С ВГРАДЕН DVD-ROM

През 1997 г. ThinkPad 770 е първият лаптоп с DVD-ROM, даващ на потребителите повече достъп до повече данни и висококачествено видео.

СЪЗДАДЕН ЗА ВСЯКАКВИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

Когато разширявате собствените си граници, се нуждаете от лаптоп, който няма да ви разочарова. Със своите легадарни здравина и издръжливост, ThinkPad е бил първият избор за невероятен брой първи опити в света. Каквото и да е предизвикателството, ThinkPad се справя с лекота.

ThinkPad W500, 2009 г.

ПЪРВИЯТ ЛАПТОП В БАЗОВИЯ ЛАГЕР НА ЕВЕРЕСТ

Известен със своята издръжливост в екстремни условия, ThinkPad е първият лаптоп използван от алпинистите в базовия лагер на Еверест.

ПАРТНЬОР НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПЕКИН

Избрани за официален партньор на олимпийските игри в Пекин през 2008 г., Think продуктите са използвани в 56 олимпийски пункта в 7 града. Освен това Lenovo предоставя над 30 000 броя компютърно оборудване и 600 инженери и техници в подкрепа за управлението на игрите.

ИЗБОРЪТ НА ЛОВЦИТЕ НА БУРИДостатъчно здрав, за да бъде използван на 500 метра от окото на торнадо със скорост 300 км/ч, ThinkPad може да записва данни в екстремни условия. Ето защо ловците на бури по целия свят разчитат на ThinkPad, за да бъдат на крачка пред бурята.

РЕКОРД ЗА СКОРОСТ НА СУША „АМЕРИКАНСКИ ОРЕЛ”

При опитите за подобряване на рекорди, високата ефективност е всичко. Think стои зад опитите за рекорди за най-голяма скорост на суша. Нашите високоефективни Think продукти задвижват „Северноамериканския орел” до свръхзвукова скорост на суша.

КОМПЮТЪРНА КОМПАНИЯ НОМЕР 1 В СВЕТА

Lenovo е компютърна компания номер 1 в света, оценена на повече от 34 милиарда щатски долара и работеща в над 160 държави. Успехът й е изграден върху култура на непрестанна иновация, която помага на компанията да създава революционни продукти с новаторски технологии.
Основана през 1984 година, Lenovo стана голяма глобална сила след придобиване на компютърното подразделение на IBM през 2005 година, а с него - и световноизвестната марка Think.

Оттогава ThinkPad остава на гребена на вълната, печелейки повече от 100 важни награди за дизайн в непрекъснатия си стремеж към иновационни технологии, които да отговарят на растящите потребителски нужди. С елегантност в дизайна и елегантност във функциите, Lenovo създаде и запази стандарта в отрасъла за устойчивост, издръжливост и надеждност. И до днес ThinkPad остава най-гъвкавият и мощен инструмент за тези, които искат да направят невъзможното. С повече от 100 милиона продадени ThinkPad, не е учудващо, че Lenovo е най-бързо развиващата се компютърна компания на планетата.

*Intel, the Intel Logo, Intel Inside, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.